Divella Fusilli su posle Divella Spaghetti najpopularnija testenina na našim prostorima. Fusilli su poreklom iz regiona Kampania, nazvani prema vretenu za predenje vune. Karakterističnog su spiralnog oblika koji se sastoji od tri harmonično isprepletena kraka koji privlače sve vrste umaka. Sa Fusillima ne možete pogrešiti bilo da odaberete složene i guste umake ili one jednostavnije.
Integralna durum pšenica, voda.
Tako jednostavna, a važna pravila u pripremi testenine. Testenina se priprema u velikom loncu gde se može kretati slobodno. Sipajte 1 litar vode na svakih 100 gr testenine, a 10 gr soli. So stavite u trenutku kada voda provri a zatim ubaciti testeninu. Potrebno je bariti u nepokrivenom sudu i često mešati da se ne bi zalepila. Divella Fusilli Integrali se bare 11 minuta, ako želite "Al dente" 10 minuta, a zatim procedite testeninu kroz đevđir. Nikako ne prelivajte hladnom vodom ukoliko ne pripremate hladne salate. Nakon ceđenja testeninu prelite extra devičanskim maslinovim uljem po ukusu.