Divella Linguine testenina je specijalitet iz regije Ligurija. Linguine su ravnog taljatela oblika. Divella Linguine testenina se služi uz brze tople soseve od paradajza, sa povrćem i začinskim biljem. Idealno se uklapaju sa ekstra devičanskim maslinovim uljem, ljutom paprikom i inćunima. Takođe ih možete pripremati sa ribom i morskim plodovima, školjkama, topljenim sirom, maskarpone sirom, dodajući začine poput šafrana, karija i đumbira.
Durum pšenica, voda.
Tako jednostavna, a važna pravila u pripremi testenine. Testenina se priprema u velikom loncu gde se može kretati slobodno. Sipajte 1 litar vode na svakih 100 gr testenine, a 10 gr soli. So stavite u trenutku kada voda provri, a zatim ubaciti testeninu. Potrebno je bariti u nepokrivenom sudu i često mešati da se ne bi zalepila. Divella Linguine se bare
8 minuta, obavezno poštujte vreme kuvanja, a zatim procedite testeninu kroz đevđir. Nikako ne prelivajte hladnom vodom u koliko ne pripremate hladne salate. Nakon ceđenja testeninu prelite extra devičanskim maslinovim uljem po ukusu.