Divella Penne Zitti Rigate potiču sa severa Italije i svoje ime su dobile po karakterističnom kosom rezu. Pennini na italijanskom znači olovka -pero.Divella Penne su jako cenjene zbog svog oblika, mogu se koristiti u širokom spektru jela kako tradicionalno italijanskih tako i kod internacionalnih. Zbog velikog svojstva da u svojim šupljinama zadržavaju soseve savršeno se uklapaju sa sosevima sa mesom, krupnim komadima povrća samo promešani ili zapečeni u rerni.
Durum pšenica, voda.
Tako jednostavna, a važna pravila u pripremi testenine. Testenina se priprema u velikomloncu gde se može kretati slobodno. Sipajte 1 litar vode na svakih 100 gr testenine, a 10 grsoli. So stavite u trenutku kada voda provri, a zatim ubaciti testeninu. Potrebno je bariti unepokrivenom sudu i često mešati da se ne bi zalepila. Divella Penne Ziti se bare
9 minuta, obavezno poštujte vreme kuvanja, a zatim procedite testeninu kroz đevđir. Nikako ne prelivajte hladnom vodom ukoliko ne pripremate hladne salate. Nakon ceđenja testeninu prelite extra devičanskim maslinovim uljem po ukusu.