Nastale u Napulju, a ime im je dao 1842. godine Antonio Vivani jer liče na malenu užad. Špageti su prvobitno bile dugačke 50cm, ali zbog nedostatka prostora skraćene su na 25cm i tu dužinu su zadržale do danas. Divella Špageti danas su simbol Italije i niko ne može odoleti njihovoj vijugavoj eleganciji. Špageti su duga i tanka testenina, cilindričnog oblika. Služe se uz lagane soseve, ne previše kremaste. DivellaŠpageti izrađene u bronzanim kalupima su kvalitetnije zbog načina proizvodnje. Testenina koja je izrađena u ovim kalupima je kvalitetnija jer po sebi ima neravnine koje se bolje stapaju sa umacima.
Durum pšenica, voda.
Tako jednostavna, a važna pravila u pripremi testenine. Testenina se priprema u velikom loncu gde se može kretati slobodno. Sipajte 1 litar vode na svakih 100 gr testenine, a 10 gr soli. So stavite u trenutku kada voda provri, a zatim ubaciti testeninu. Potrebno je bariti u nepokrivenom sudu i često mešati da se ne bi zalepila. Divella Špageti Bronzo se bare 9 minuta, a zatim procedite testeninu kroz đevđir. Nikako ne prelivajte hladnom vodom ukoliko ne pripremate hladne salate. Nakon ceđenja testeninu prelite ekstra devičanskim maslinovim uljem po ukusu.