Divella Vermicelini je testenina istog obilka kao i Špageti samo malo tanja. Idealna je za lagane riblje soseve, kao i za jednostavne prelive od ekstra devičanskog maslinovog ulja, belog luka ili ljute paprike.
Durum pšenica, voda.
Tako jednostavna, a važna pravila u pripremi testenine. Testenina se priprema u velikom loncu gde se može kretati slobodno. Sipajte 1 litar vode na svakih 100 gr testenine i 10 gr soli. So stavite u trenutku kada voda provri, a zatim ubaciti testeninu. Potrebno je bariti u nepokrivenom sudu i često mešati da se ne bi zalepila. Divella Vermicellini se bare 5 minuta. Obavezno poštujte vreme kuvanja, a zatim procedite testeninu kroz đevđir. Nikako ne prelivajte hladnom vodom u koliko ne pripremate hladne salate. Nakon ceđenja testeninu prelijte extra devičanskim maslinovim uljem po ukusu.