Dostava besplatna za iznose preko 3000 RSD

Piletina punjena rikota pesto sosom i šunkom

Za 4 osobe
Vreme pripreme : 10 minuta
Vreme kuvanja : 20-25 minuta


Sastojci :
• 4 velika pileća filea
2 kašike Filippo Berio Paradajz & Rikotta Pesto
• 4 kašike krem sira
• 4 grančice ruzmarina
• 8 listova šunke
Filippo Berio maslinovo ulje

NAČIN PRIPREME: Zagrejati rernu na 180 C. Koristeći oštar nož, iseći džep niz stranu svakog pilećeg filea.
U maloj posudi pomešajte Filippo Berio pardajz i rikota pesto i krem sir. Začinite crnim biberom. Ubacite jednu kašiku mešavine pesta i sira u džep. Položite dve liske šunke na dasku. Stavite na vrh šunke grančicu svežeg ruzmarina, a zatim stavite pileće belo meso, gornje strane okrenute ka šunki. Umotajte šunku čvrsto oko piletine i okrenite tako da je spoj na dnu pilećih grudi. Stavite piletinu na blago nauljeni pleh i pecite 20-25 minuta. Servirajte uz mešanu salatu.

SAVET KUVARA: Ovaj recept može da se napravi i sa svinjetinom i debelim komadima bele ribe ili lososa.