NEWSletters prijava
Salata od spanaća i pršute

Za četiri osobe
Vreme pripreme: 12-15 minutes
Vreme spremanja: 25 minutes
Za salatu:
• 12 kriški pršute
• 6 malih paradajza
• 4 supene kašike Filippo Berio Sicilija Extra Virgin maslinovog ulja
• sveže mleveni crni biber
• 200g bebi spanaća, opran i dobro oceđen
• 200g bebi špargle, obarene dva minuta u ključaloj vodi i ohlađene.
Za dresing:
• 2 supene kašike Filippo Berio Extra Virgin maslinovog ulja
• 2 supene kašike svežeg soka od limuna
• 2 kašike svežeg bosiljka sitno seckanog
• malo šećera po ukusu
Za dekoraciju:
• listovi parmezana
NAČIN PRIPREME: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite pršutu i kriške paradajza na pleh. Poprskajte maslinovim uljem i dobro pomešajte. Pecite 25 minuta dok ne omekša. Rasporedite spanać i špargle po tanjiru, a odozgo poređajte paradajz i pršutu. Pomešajte sastojke za dresing I začinite po ukusu. Prelijte preko salate neposredno pre serviranja.