NEWSletters prijava
Taljatele alla Checca

Vreme pripreme: 10 minuta
Vreme kuvanja: 10 minuta
Sastojci:
• 450 gr Divella taljatela
• 450 gr zrelog paradajza
• 10 velikih iseckanih listova bosiljka,
• 6 listova seckanog peršuna
• 1 čen belog luka , sitno iseckanog
• 1 kašika sušenog kapara, krupno iseckanog
• 6 supenih kašika Filippo Berio ekstra devičanskog maslinovog ulja
NAČIN PRIPREME: Kuvajte testeninu u ključaloj slanoj vodi 10 minuta, ili u skladu sa uputstvima na kesici dok ne budu "al dente". U međuvremenu, stavite paradajz u veliku činiju i prelijte ključalom vodom. Ostavite da odstoji 1 min. Potom oljuštite koru. Isecite na četvrtine, zatim izbacite semenke. Krupno iseckajte meso paradajza i stavite u činiju. Dodajte preostale sastojke i začinite po ukusu solju i sveže mlevenim crnim biberom. Ocedite pastu u đevđiru, a zatim je vratite u tiganj. Odmah dodajte sos i pomešajte. Poslužite odmah i poprskajte uljem po ukusu.