Go Back

Balzamiko piletina u tiganju

Vreme Pripreme 10 minutes
Vreme Spremanja 20 minutes
Porcije: 2
Obrok: Main Course
Kuhinja: Mediterranean
Kalorije: 350

Sastojci
  

  • 2 komada piletine oko 300–350 g ukupno
  • 2 čena belog luka sitno seckana ili rendana
  • 3 kašike balzamiko sirćeta
  • 1 kašika meda
  • 1 kašičica italijanskog začina origano, bosiljak, majčina dušica
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu

Method
 

  1. Operite piletinu, posolite i pobiberite sa obe strane.
    devojka seče piletinu
  2. Zagrejte tiganj na srednjoj vatri, dodajte maslinovo ulje.. Pecite piletinu 4–5 minuta sa svake strane dok ne dobije zlatno-smeđu koricu i ne bude potpuno termički obrađena. Izvadi je iz tiganja i ostavi sa strane.
    pečenje piletine u tiganju
  3. U istom tiganju, dodajte seckani beli luk i kratko proprži (10–15 sekundi). Dodaj balzamiko sirće, med i italijanske začine. Promešaj i kuvaj 2–3 minuta, dok se glazura ne zgusne i postane sjajna.
  4. Serviraj odmah, sa glazurom prelivenom preko mesa.