Go Back
Vreme Pripreme 35 minutes
Vreme Spremanja 25 minutes
Porcije: 4
Obrok: Appetizer
Kuhinja: Italian
Kalorije: 230

Sastojci
  

  • 350 –400 g junećeg bifteka odležan/staren, vrhunskog kvaliteta, besprekorno očišćen od žilica i opni
  • 2 –3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • Sok jednog limuna
  • 50 g parmezana u listićima ili krupno narendanog
  • 40 –50 g sveže rukole
  • 1 –2 kašike kapara ispranih i oceđenih
  • morska so u listićima i sveže mleven crni biber po ukusu

Method
 

  1. Očišćen biftek uvijte čvrsto u foliju i stavite u zamrzivač na 30–45 minuta da se stisne, pa ga narežite popreko na vlakna što tanje (1–2 mm); deblje listiće po potrebi poravnajte između dva sloja folije tučkom ili oklagijom.
    isečeni karpaćo
  2. Na hladnu veliku platu lagano pokapajte malo maslinovog ulja, pa slažite listiće mesa da se blago preklapaju i formiraju puni krug/sloj.
    spremanje karpaća
  3. Ravnomerno rasporedite so u listićima i sveže mleven biber, zatim pokapajte sokom limuna i ostatkom maslinovog ulja. Na vrh dodajte pahulje parmezana, rukolu i kapare. Po ukusu možete dodati još kap ulja.
    Prelivanje karpaća maslinovim uljem
  4. Ostavite 2–3 minuta da kiselina iz limuna „skuva“ površinu mesa i da se sokovi povežu sa uljem, pa poslužite odmah uz topli hleb ili grisine.
    serviran kapraćo na belom tanjiru